Работници протестираха на главния път Смолян-Пловдив, на входа на Чепеларе,

...
Работници протестираха на главния път Смолян-Пловдив, на входа на Чепеларе,
Коментари Харесай

Протест на работници заради неизплатени заплати от пътностроителна фирма

Работници стачкуваха на основния път Смолян-Пловдив, на входа на Чепеларе, поради неизплатени заплати от някогашната пътностроителна компания " Виастроинженеринг ".

Фирмата, към която работехме по българска скица бе изкупена от " ИСА 2000 “. Активите ги купиха, а заплатите останаха неизплатени - разяснява протестиращ.

Около 12 000 лв., без лихвите, са отговорностите към Антон Станков , някогашен механически началник:

Най-интересното е, че се вършат опити да се търси комфортна дата за оповестяване на неплатежоспособност на " Виастроинженеринг " за новите притежатели, само че не и за служащите.

В началото на тази година институцията на омбудсмана била засипана с тъжби за неизплатените заплати. В резултат на това омбудсманът Мая Манолова е предложила пакет от промени в закони, с цел да се защитят правата на хората, сподели Венцислава Мирчева , шеф отдел в институцията:

Едно от тези оферти е удължение на тримесечния период, който в този момент съществува в закона и който период касае времето от преустановяване на трудовото правно отношение до регистриране на решението за разкриване на произвеждане по неплатежоспособност Този тримесечен период е извънредно къс и е бариера за доста хора да придобият право на взимане от фонд. Нашето предложение е 12 месеца.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР