Работници от санданското предприятие за специализирано медицинско оборудване Ес Ти

...
Работници от санданското предприятие за специализирано медицинско оборудване Ес Ти
Коментари Харесай

Заради ниски заплати: Работници от санданско предприятие излизат на протест

Работници от санданското дружество за профилирано здравно съоръжение " Ес Ти Еф Медикал Груп " излизат на митинг на 15 ноември с искане за съответно възнаграждение на труда им.

" Недоволството против ниските хонорари ще бъде изразено с митинг, който ще затвори правата сред ул. " Беласица " и бул. " Европа ", при индустриалната зона в града, в това число и жп прелеза в региона ", сподели Цветелина Милчалиева, ръководител Федерация " Лека индустрия " -КНСБ.

" На процедура митингът в предприятието стартира от през вчерашния ден. Хората стоят на местата си, само че отхвърлят да работят. Утре ще изразим недоволството си обществено ", сподели Милчалиева.

Протестът в четвъртък е плануван за 14:00 часа, като протестиращите служащи плануват да спрат напълно придвижването в този сектор, който е едно от главните кръстовища в града. 

Цветелина Милчалиева уточни, че чиновниците в предприятието упорстват за нарастване на заплатите, с цел да бъде обезщетена инфлацията в страната. В момента междинната работна заплата в предприятието е към 915 лева Работещите там упорстват и за повдигане на купоните за храна, които сега са в размер на 80 лева

Милчалиева сподели още, че от една година се вършат опити за договаряния посредством механизмите на груповото трудово договаряне с управлението на предприятието, само че без резултат.

В предприятието в Сандански, което е клон на огромна компания с представителства в Италия и Германия, работят 400 души . " С години не сме получавали съответно нарастване на възнагражденията си, а поради рецесията и високите равнища на инфлацията, сме на ръба на оцеляването.

Колегите ни в Германия неотдавна след митинг получиха нарастване на работните си заплати, които там са 7-8 пъти по-високи от нашите ", споделиха още от санданското дружество. 

Организаторите на митинга чакат в него да се включат към 200 служащи и чиновници от първата промяна на предприятието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР