Работници от монтанския завод "Емко" излизат на протест пред парламента

...
Работници от монтанския завод "Емко" излизат на протест пред парламента
Коментари Харесай

Работници от ЕМКО отиват да чистят пред парламента

Работници от монтанския цех "Емко " излизат на митинг пред Народното събрание с апел "Да почистим боклука ". Хората са обезпокоени, че не се ли върне лицензът на завода, до две седмици могат да останат без работа.
Според компанията даже откакто отстранили всички наложени им наставления, лицензът по този начин и не е върнат. А в противен случай - предоставена им е нова инспекция.
Пред Нова тв преди да потеглят с рейсове за София, служащите споделиха, че чакат да се срещнат с депутати. "След като те не пожелаха да дойдат при нас, ние отиваме при тях ", съобщи един от протестиращите.
"Защо желаят да ни затворят и да не работим, те не желаеха да дойдат при нас, в този момент ние ще отидем при тях. Защо се унищожават водещи компании в България, това желаеме да разберем ", сподели различен служащ.
Само от Монтана с работа в завода се препитават над 400 души.
Красимир Пъдарев, шеф на обособеното произвеждане в „ Емко”, повтори пред Би Ти Ви главното им искане - да запазят работните си места, да бъде продадена продукцията, която е блокирана на пристанището в Бургас и да се върне лицензът на компанията.
По думите на работещите търговията и производството сега върви доста добре и това е от последните 2 години. Преди това, когато компанията е била на нула, никой не се е интересувал от нея.
Друг от служащите изясни, че работи в завода от 10 години. Ако заводът бъде затворен, доста млади експерти ще изоставен страната, счита той.
"Къде ще ги намерят на следващия ден тези експерти, къде ще си намерят работа. Един месец няма да стоят без работа тези хора, отиват напряко на "Терминал " 2 ", сподели той.
Депутатът от ГЕРБ Емил Христов разяснява, че в случай че в завода е имало нарушавания, "не бива да си затваряме очите ". "Една такава неправда може да докара до доста съществени проблеми ", сподели той пред Нова тв.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР