Работници от Костенец Пейпър Мил ЕАД, най-голямата фабрика за производство

...
Работници от Костенец Пейпър Мил ЕАД, най-голямата фабрика за производство
Коментари Харесай

Служители на най-голямата фабрика за хартия протестираха срещу готвените им съкращения

Работници от " Костенец Пейпър Мил " ЕАД, най-голямата фабрика за произвеждане на хартия у нас, стачкуваха пред постройката на предприятието в 8:30 ч.

Причината е готвеното всеобщо уволняване на 150 от общо 180 заети.

" Сега хората са комплицирани и не се знае какво ще се прави оттук нататък. Въобще ще има ли администрация на тези машини, ще се пусне ли това дружество, ще се върнат ли служащите. Просто това е задачата - да има бистрота и да се обясни на хората какво ще стане оттук нататък ", разяснява пред БНР жена, работила 34 години в предприятието.

На 28 юли изпълнителният шеф е разкрил процедура по редуциране на личния състав, известени са единствено синдикалните организации в сдружението - КНСБ и КТ " Подкрепа ". Останалите служащи, нечленуващи в профсъюзи, не са били показани на общо заседание в предприятието, с което жестоко са нарушени техните права, считат протестиращите.

Директорът на хартиената фабрика Иван Павлов съобщи, че още преди да стартира процедурата, са създали среща с всички служащи, на която са обяснили, че са били принудени да подхващат тези ограничения вследствие на обстоятелството, че 9 месеца предприятието нямало произвеждане, не създава нищо, надлежно нямало от кое място да има доходи, с които да посрещне своите разноски.

" Процедурата по разпродажба на вредата се проточи повече в сравнение с чакахме и изпаднахме в тази позиция. Ние сме ги уведомили за това. Освен това след началото на процедурата всяка седмица бяха провеждани срещи с всички служащи и чиновници в наличие на представители от Общината, Агенцията по заетостта, Национален осигурителен институт, на двете синдикални централи, на която се водеше разяснителна акция за това какви са идващите стъпки и с какво ние бихме могли да облекчим този противен развой ", изясни шефът.

Искаме да обновим производството колкото може по-скоро, увери Павлов и посочи, че в съглашението, което са подписали със синдикатите, имало текст, че при възобновяване на производството предпочитано ще поканят на работа някогашните си служащи и чиновници.

" За да може да запазим предприятието живо, оставяме един най-малък брой служащи ", сподели шефът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР