Работници на южнокорейския гигант Самсунг електроникс (Samsung Electronics) предприеха тридневна

...
Работници на южнокорейския гигант Самсунг електроникс (Samsung Electronics) предприеха тридневна
Коментари Харесай

Работници на Samsung започнаха масова стачка за по-високи заплати

Работници на южнокорейския колос " Самсунг електроникс " (Samsung Electronics) започнаха тридневна стачка за по-добро възнаграждение, откакто профсъюзът им уточни спомагателни дейности, в случай че компанията продължи да не извършва настояванията, съобщи Ройтерс.

Националният профсъюз на " Самсунг електроникс " (NSEU), който има към 30 000 членове, съставляващи съвсем една четвърт от работната мощ на компанията в Южна Корея, също желае спомагателен ден годишен отпуск за членуващите в организацията служащи, както и промени в системата за бонуси на чиновниците.

Слабото присъединяване в митинга и автоматизираното произвеждане допускат, че е малко евентуално стачката да окаже доста въздействие върху производството на най-големия производител на чипове за памет в света, споделиха анализатори. Все отново, това алармира за спад в морала на личния състав в основна за промишлеността на чиповете активност, защото софтуерните компании от ден на ден вкарват изкуствен интелект (AI).

Първата акция на профсъюза предишния месец включваше съгласуване на годишния отпуск за образуване на всеобщо овакантяване, което съгласно " Самсунг "  не е повлияло на активността. Южнокорейската корпорация съобщи през днешния ден, че няма спиране на производството.

Синдикатът, който не разкри детайлности за стачката от предишния месец, съобщи, че 6540 служащи ще стачкуват тази седмица, най-вече в индустриалните обекти и в създаването на артикули. Сегашната стачка включва служащи, които следят автоматизирани индустриални линии и съоръжение, с цел да се повлияе върху активността на софтуерната компания, споделиха от Националния профсъюз на " Самсунг електроникс " (NSEU).

Профсъюзни представители обявиха, че към 3000 стачкуващи са участвали на протест покрай централата на компанията в Хвасон-си, южно от столицата Сеул.

Сон У-мок, началник на Националния синдикат на компанията, оспори известията в медиите за едва присъединяване, като сподели, че синдикатът не е имал задоволително време да изясни на членовете си проблемите.

" Обучението по отношение на синдикатите (...) не беше задоволително. Но не мисля, че това присъединяване е едва, тъй като нашият профсъюз е към момента млад спрямо други ", сподели той.

Лий Хюн-кук, вицепрезидент на синдиката, добави, че може да има нови стачки, в случай че " Самсунг " не усъвършенства предложенията си.

Предложенията на компанията включват еластичност в заплащането и изискванията за годишен отпуск, само че не дават отговор на настояванията на профсъюза за увеличение на заплащането и отпуска, съобщи Лий пред Ройтерс.

Синдикалните чиновници желаят и тъждество в бонусната система. Те споделиха, че
бонусите за редовите служащи се пресмятат посредством приспадане на цената на капитала от оперативната облага, до момента в който тези за ръководителите се основават на персонални цели за показване.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР