Работници на казанлъшката оръжейница "Арсенал" излязоха на протест с настояване

...
Работници на казанлъшката оръжейница "Арсенал" излязоха на протест с настояване
Коментари Харесай

Служителите от завод „Арсенал” излязоха на протест

Работници на казанлъшката оръжейница "Арсенал " излязоха на митинг с гледище да им бъде възобновен превоза до работното място. Протестът се организира пред постройката на Община Стара Загора.

От понеделник огромна част от състава на сдружението е в отпуск. Заповедта на изпълнителния шеф на "Арсенал " АД Николай Ибушев е в действие до 11 февруари. В нея е посочено, че няма да се движат и рейсовете до други обитаеми места, включително и Стара Загора.

Хората споделят, че превозът и средствата, които им се поставят за раздалеченост няма да бъдат възобновени и след 11 февруари и те ще бъдат принудени сами да търсят способи за напредване до "Арсенал " в Казанлък и завода в Мъглиж.

Работниците направиха и подписка, която ще внесат в Община Стара Загора. Ще бъде изпратена и до синдикалните организации.

Отпускът за огромна част от служащите в предприятието е разследване на стремглавото повишаване на енергоносителите и суровините, мощното повишаване на металите на интернационалните пазари и извънредно високия пик на Омикрон.

В "Арсенал " работят близо 9 хиляди души от района.

Още в понеделник бе обявено, че при изявено предпочитание от служащия или служителя се позволява използването на неплатен отпуск с признание на трудов и застрахователен стаж. На употребилите неплатен отпуск с признание на трудов и застрахователен стаж ще бъдат предоставени ваучери за храна и здравноосигурителни вноски за сметка на работодателя.
При неотложна индустриална нужда на цехове, звена и сектори ще бъдат направени и одобрени описи за работа. Предприетите дейности са били съгласувани сред управлението на "Арсенал " и двете синдикални организации в предприятието – КНСБ и КТ "Подкрепа ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР