Работници на Автомагистрали - Черно море“ започват серия от протести.

...
Работници на Автомагистрали - Черно море“ започват серия от протести.
Коментари Харесай

Работници от АМ-Черно море излизат на протести, готвят блокада на пътища |

Работници на „ Автомагистрали - Черно море “ стартират серия от митинги. Днес те ще блокират придвижването пред Министерски съвет, на кръстовище в Русе по пътя за Варна, при 165-ти км в региона на Чирпан по автомагистрала „ Тракия “ и пътен възел Белокопитово на автомагистрала „ Хемус “ край Шумен, заяви БНР. 

Протестите са планувани за 10,30 часа, причина за недоволството е неполучени средства от държавното сдружение „ Автомагистрали “. 

Проведени са срещи с екипа на служебния министър Виолета Комитова, като са получили заричане, че на правилните компании ще бъде платено. До момента е забавено изплащането на заплати в размер на над 7,5 млн. лв. и наложително прекъсване на работа във всички звена. Предстоят съкращения на чиновници.

Протестиращите заявяват, че митингите нямат политически темперамент.

Протестът е поради близо 37 милиона лв., които държавното сдружение е изработило за ремонта на сектор от Автомагистрала „ Тракия “, сподели Петя Стоянова - зам. стопански шеф на „ Автомагистрали - Черно море “. Работата по проблематичната права е завършила в края на юни, само че досега заплащане няма.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР