Работници и служители от дружеството Автомагистрали - Черно море излязоха

...
Работници и служители от дружеството Автомагистрали - Черно море излязоха
Коментари Харесай

Пътни строители опитаха атака на МРРБ по време на протест

Работници и чиновници от сдружението " Автомагистрали - Черно море " излязоха на следващ митинг. Те се събраха пред министерството на районното развиване и благоустройството поради неизплатени заплати и развяха българското знаме в символ на митинг поради неизплатените 37 милиона лв. от страната за ремонт на права сред Стара Загора и Чирпан от автомагистрала " Тракия ".

" Няма да се откажем! Платете ни направеното! ", " Искаме си парите ", гласят плакатите в ръцете на протестиращите, които от края на април се пробват да получат направеното за ремонта на трасето. 

Протестиращите са подготвили позиция до президента Румен Радев и премиера Стефан Янев, в която още веднъж упорстват да получат дължимите им 36 милиона лв., в противоположен случай настояват, че 800 служащи ще останат на улицата. Около обяд напрежението на митинга ескалира и група от протестиращите се опита да влезе със мощ в постройката на районното министерство, което докара до намесата на полицията.

" За компанията най-големият проблем, с изключение на заплатите, е доставката на материали, тъй като ние имаме настоящи обекти, които не можем да зареждаме с материали и по този начин се получава закъснение на осъществяването ", съобщи един от протестиращите пред камерите на Българска национална телевизия.

" Отливът на хората е доста явен и очевиден, защото хората по закон имат право, когато не си изплатим заплатите в период, да изоставен поради неизплатени заплати. В този случай ние нямаме право да задържим хората и да доплащаме и една заплата наказателна клауза, по тази причина че не сме изплатили заплата. Ние не изплащаме заплати, тъй като страната не изплаща това, което сме изработили ", добави го различен участник в митинга.

По-късно Представители на протестиращите служащи и чиновниците на " Автомагистрали-Черно море " и " ИСА 2000 " влязоха на среща в министерството на районното развиване и благоустройството за диалог с отрасловия министър Виолета Комитова. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР