Работници и активисти отбелязаха днес Деня на труда и международната

...
Работници и активисти отбелязаха днес Деня на труда и международната
Коментари Харесай

Денят на труда бе отбелязан в редица азиатски страни

Работници и деятели означиха през днешния ден Деня на труда и интернационалната работническа взаимност в редица азиатски страни, съобщи Асошиейтед прес.

Във Филипините близо 5000 души от разнообразни групи се събраха покрай президентския замък в столицата Манила, с цел да стачкуват против неизпълненото предизборно заричане на президента Родриго Дутерте да постави завършек на необятно публикуваната процедура на подписване на краткосрочни трудови контракти. Те приканиха още управляващите да се заемат с проблеми като ниските хонорари, безработицата и натиска върху профсъюзите.

В Южна Корея 10 000 индивида съгласно полицията се събраха в центъра на столицата Сеул с апели за повишение на минималната заплата и с други претенции. Те се оповестиха за минимално възнаграждение от 10 000 вона (9,34 долара) на час и легализиране на всички работни места.
В Индонезия също към 10 000 души се събраха покрай президентския замък в столицата Джакарта по апела на синдикатите. Те желаеха по-високи хонорари и възбрана за наемане на чужденци в страната.

В Камбоджа почти 2000 служащи от текстилния бранш се събраха в парк в столицата Пномпен. Полицията обаче не им разреши да преминат на шествие до Народното събрание.

Премиерът Хун Сен се срещна с близо 5000 текстилни служащи покрай Пномпен. Той разгласи, че всеки от тях ще получи 50 000 риела (12.50 долара).
В Камбоджа предстоят парламентарни избори през юли. Профсъюзите от огромния в страната текстилен бранш обичайно поддържат опозицията, отбелязва АП.
ДПА показва, че протестиралите в Пномпен служащи са поискали повишение на минималната месечна заплата в Камбоджа от 170 $ в този момент до 207 $.
В Шри Ланка държавното управление отсрочи демонстрациите по случай Деня на труда поради едноседмичните празнувания на националния фестивал Весак, които не престават до на следващия ден, заяви АП.

Това е станало по искане на авторитетни будистки монаси. Така Шри Ланка ще означи тази година Деня на труда на 7 май.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР