Работните групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ по бюджет, финанси и

...
Работните групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ по бюджет, финанси и
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП-ДБ се разбраха и за бюджета: 3% дефицит, без промяна в данъците

Работните групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ по бюджет, финанси и икономическа политика са се обединили към постигането на 3% бюджетен недостиг, запазването на размера на налозите, продължаването по пътя към еврозоната и усъвършенстването на разноските, където това е допустимо. Това стана ясно след работната среща на техни представители, отдадена на Бюджет 2023.

Единодушие има и за индексиране на пенсиите по швейцарското предписание и поддържане на учителските заплати в размер на 125% от междинното заплащане за страната.

Двете обединения обаче остават на разнообразни позиции по отношение на това кой би трябвало да внесе плана за държавната финансова рамка.

Според ГЕРБ-СДС план-сметката би трябвало да е отговорност на постоянно държавно управление, до момента в който съгласно ПП-ДБ бюджетът би трябвало да бъде импортиран допустимо най-скоро.

" Бюджет би трябвало да бъде импортиран от постоянно държавно управление, защото всички останали разновидности са по-скоро спешни благоприятни условия, които не биха били добре за развиването на страната ", сподели на брифинг след срещата Деница Сачева от парламентарната група на ГЕРБ-СДС. По нейни думи специалистите са съумели да излязат " отвън режима на нормалните обществени наддавания ".

" Бюджетът да се внесе допустимо най-бързо, с цел да не стигаме доникъде на юни без подобен. Това значи, че би трябвало да се внесе идващите една-две седмици, тъй като парламентарната бюджетна процедура е дълга към пет седмици ", посочи Асен Василев от ПП-ДБ.

Двете първи обединения ще изискат информация от Министерството на финансите и ще чакат среща с специалистите от отрасловото ведомство за обществените финанси, с цел да формулират по-конкретни политически решения.

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР