Работна среща се проведе днес между ректора чл.-кор. проф. д.т.н.

...
Работна среща се проведе днес между ректора чл.-кор. проф. д.т.н.
Коментари Харесай

Руският консул в Русе подари бюст на Игор Курчатов на Русенския университет

Работна намира се организира през днешния ден сред ректора чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев и господин Андрей Громов, Генерален консул на Русия в град Русе.
По време на диалога бяха разисквани осъществените взаимни действия през миналата година и бяха обрисувани вероятностите за нови начинания през 2021 година.
Генералният консул подари на Русенския университет бюст на акад. Игор Курчатов, във връзка със 75-годишнината от развиването на атомната индустрия в Русия. Г-н Громов изясни, че с признато решение се организира интернационална филантропична акция в памет на великия съветски академик и неговите заслуги за развиването на съветския атомно енергопромишмен комплекс. В рамките на акцията са направени 100 бюста на акад. Курчатов, които ще бъдат връчени на учени и институции от целия свят, свързани с развиването на атомната индустрия.
В края на срещата проф. Белоев и господин Громов си пожелаха радостни Коледни и Новогодишни празници и доста здраве, триумфи и взаимни действия през новата 2021 година.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР