Работна среща проведе днес заместник областният управител Йордан Кожухаров с

...
Работна среща проведе днес заместник областният управител Йордан Кожухаров с
Коментари Харесай

Върнаха 158 деца в училища и детски градини

Работна среща организира през днешния ден заместител регионалният шеф Йордан Кожухаров с представители на институции и общински администрации, които извършват действия по обгръщане и включване в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст. Областните шефове реализират съгласуваност и надзор за осъществяването на Механизма на регионално равнище.

По данни на РУО Пазарджик на територията на региона, екипите за обсег са извършели визити на 3866 адреса. В резултат на взаимната работа на институциите, от началото на образователната година 158 деца и възпитаници с непрекъснат адрес в област Пазарджик са върнати в просветителната система, като 131 от тях са записани в образователни заведения на територията на област Пазарджик. Общо 136 са случаите в региона, по които работят специалистите на РДСП Пазарджик в посока предварителна защита от отпадане от учебно заведение и връщане на децата в просветителните институции.

В екипите за обсег в област Пазарджик са включени 459 учители и шефове от учебни заведения, 140 учители и шефове от Детски градини, 109 представители на общински администрации, 57 представители на ОД на Министерство на вътрешните работи Пазарджик, 57 представители на РДСП Пазарджик, 34 кметове на обитаеми места. Всички институции на територията на област Пазарджик, свързани с осъществяването на дейностите по Механизма, работят екипно, в съдействие и доста добра съгласуваност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР