Работна група ще проучвавъзможностите за поставяне на подземни контейнери във

...
Работна група ще проучвавъзможностите за поставяне на подземни контейнери във
Коментари Харесай

Проучват възможностите за поставяне на подземни контейнери във Варна

Работна група ще проучвавъзможностите за слагане на подземни контейнери във Варна. Предложението за нейното създаванеот групата на „ Български гласъ “ получи поддръжката на членовете на комисията по благоустройство и комунални действия към локалния парламент.

Работната група ще се състои от 13 души, 7 от които общински съветници. Членовете на комисията гласоподаваха в състава й да влязат техните сътрудници Мартин Димитров, Мартин Златев, Юсмен Юсмен, Светослав Йорданов, Христо Атанасов, Стоян Петков и Ивайло Костадинов. Останалите попълнения ще бъдат от петте районни администрации и от Дирекция „ Екология “ в Община Варна. Срокът за действие на работната група ще бъде шест месеца.

В дневния ред на днешното съвещание беше включено отворено писмо от гражданско съдружие „ Варна диша “, в което се упорства за прекъсване на колите в Морската градина и по цялата Крайбрежна алея. Част от настояванията на неправителствената организация са за изменение на Общия организационен проект на Варна, с цел да може цялата зона от вълнолома до Евксиноград и от морето до булевардите да стане една цяла територия за озеленяване и необятно публично прилагане. Друго тяхно искане е за изменение на Подробен устройствен план за Аспарухов парк, с цел да се пресекат всевъзможни подозрения за евентуално застрояване. Без полемика членовете на комисията дадоха позитивно мнение и препратиха писмото към ПК „ Архитектура и градоустройство “, където ще се прегледа всъщност и ще бъдат взети решения по поставените въпроси.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР