Работна група ще проучва необходимостта от нова сграда на Математическа

...
Работна група ще проучва необходимостта от нова сграда на Математическа
Коментари Харесай

Измиват си ръцете с Математическата като с Операта

Работна група ще изследва нуждата от нова постройка на Математическа гимназия „ Акад. Кирил Попов ”. В комисията ще бъдат включени представители на всички политически групи в Общинския съвет, както и по един от нечленуващите в групите, от администрацията, Регионалното ръководство на образованието и гимназията. Групата ще има задачата да уточни подобаващ парцел за градеж на постройката и метод за финансиране.

До това предложение стигнаха съветниците след запитването на някогашната и.д. директорка на Математическа гимназия Алина Сомова какви дейности има намерение да предприеме Община Пловдив. В писмото до локалния парламент Сомова се базира на тиражираното изказване, че в тригодишната бюджетна прогноза на общината са планувани средства за градеж на нова постройка. Директорката акцентира, че не желае да спекулира с очакванията на хиляди хора и че казусът със постройката е сериозен предвид на бъдещето прекосяване на гимназията на едносменен режим.

Неслучайно се споделя, че в случай че искаш работата да не се свърши - създай комисия. Така беше и с търсенето на постройка или терен за Дом на пловдивската опера. След две години умуване градските старейшини си измиха ръцете, като пратиха инициативния комитет да строи Опера на мястото на някогашния партиен дом. С ангажимента, че не се знае по кое време оттова ще се изнесат многочислените държавни и общински служби.

Проблемът със постройката на Математическа гимназия се търкаля от години и се трансферира като парещ картоф от един кметски мандат на различен, макар че за новата постройка от дълго време е избран терен до хотел SPS. Но и до момента няма нито настоящ работен план, нито предпочитание да се влагат 9-10 млн. лв. в образованието. Между другото, нова учебна постройка в Пловдив не е строена от 80-те години на предишния век.

Нищо чудно, откакто през двата последни мандата за прословутата постройка на МГ още веднъж се чуваха единствено обещания, въпросната работна група от дузина умни глави отново да продължи да разтяга локуми, до момента в който не пристигна идващият управнически мандат. Истината е, че в случай че градската администрация желае да реши казуса най-малко на едно пловдивско образователно заведение /при това елитно/, може да го направи и без да образува отегчителни и постоянно безсмислени работни групи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР