Работна група, съставена от опитни специалисти на ЖП възел –

...
Работна група, съставена от опитни специалисти на ЖП възел –
Коментари Харесай

Проверяват под лупа за безопасността на жп линията в Пловди...

Работна група, формирана от опитни експерти на ЖП възел – Пловдив, прави обзор на оборудванията в гарите - стрелки, коловози, пешеходни пътеки на прелезите и светофарни уредби.

Ревизията се прави всеки месец, настрана на три и шест месеца и годишно. Ежемесечните инспекции се оглавяват от началника на гарата, а в комисията са включени разнообразни експерти - по електрическата част на оборудванията, енергослужителите, които наблюдават за контактната мрежа, пътните експерти.

Това изясни началникът на ЖП възел – Пловдив Гошо Къчков във връзка на фотографията, оповестена в уеб страницата на „ Марица “, и питане на наши читатели за какво държавните чиновници си губят времето в престой.

„ Снимката е уловила миг от проверката на една от стрелките в западната част на Централна гара. Апаратът на стрелката е отворен, с цел да се види дали оборудването работи вярно. Специалистите замерват обръщането на езиците, когато сменяме коловоза. Единият от сътрудниците гледа пътя, другият следи данните от апарата, третият експерт мери прилепването на езиците. Това основава изцяло неправилно усещане, че не се уплътнява времето. Напротив, прецизно се съблюдава технологията на инспекциите, които са извънредно виновни, защото става дума за сигурността на придвижването “, описа шефът на ЖП възел-Пловдив.

Във всяка гара е образувана комисия, която ревизира положението на стоманения път, в това число и в междугарието. Според правилника ежемесечните прегледи се правят по график сред 15-то и 20-то число.

„ Едновременно се ревизират устоите, подпорите и стълбовете на мостовете, като се води изрядна документи. Ревизирането завършва с обстоен отчет за състава на комисията и положението на оборудванията, установено от експертите – дали има габарит, хвърчащи предмети, светофарите и сигнализацията, дали локомотивните машинисти виждат добре сигналите, обезопасени ли са прелезите “, добави Гошо Къчков.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР