Работна група разработва промени в Закона за българското гражданство, защото

...
Работна група разработва промени в Закона за българското гражданство, защото
Коментари Харесай

Разработват се промени в Закона за българското гражданство

Работна група създава промени в Закона за българското поданство, тъй като има проблеми при издаването на удостоверения за български генезис. Това съобщи пред публицисти министърът на правораздаването Цецка Цачева във връзка арестите на чиновници на Държавната организация за българите в чужбина поради корупционна скица, свързани с издаване на документи за български генезис. Тя участва на освещаване на първия по рода си параклис в България в пандиза в Стара Загора, който е предопределен за околните на лишените от независимост.

Промените в закона ще бъдат в две посоки. „ Първото е придобиване на българско поданство по генезис, където би трябвало да се уточняват наредбите по член 15 от закона, а второто е обвързвано с опцията за придобиване на българско поданство по натурализация, посредством така наречен вложения. Имам увещание от Министерство на стопанската система, че ще дадат мнение, с цел да се види какъв е действителният резултат от направените вложения и дали фактически се разкриват работни места ” – сподели Цецка Цачева.

От май предходната година до края на юни 2018 година на база на Шенгенската осведомителна система, са препоръчани отводи за издаване на документи на 93 души за осъществени от тях нарушавания.

Министърът на правораздаването заяви още, че се вършат съвсем ежедневни неочаквани инспекции в пандизите за недопускане на неразрешени движимости, само че такива към момента се откриват. Затова държавното управление регистрира нуждата от въвеждане на по-строги ограничения.

На Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията ” и Главна дирекция „ Охрана ” са обезпечават общо 200 спомагателни щатни бройки, дружно с отпуснатите средства за механически уреди ” – добави министърът на правораздаването.

Параклисът параклис „ Света Богородица – Благовещение “ беше осветлен от Старозагорският митрополит Киприан. Цецка Цачева подари икона на Св. Иван Рилски и подчертава на ролята на църквата в местата за отнемане от независимост.

Началникът на Старозагорския затвор Иван Карушков заяви, че е разискал с правосъдния министър предложение за въвеждане на висше обучение в местата за осъществяване на наказванията и чака това да стане в близко бъдеще.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР