Работите дистанционно. Поръчвате храна дистанционно. Пазарувате офертите на черен петък

...
Работите дистанционно. Поръчвате храна дистанционно. Пазарувате офертите на черен петък
Коментари Харесай

Новите водомери трябва да са с дистанционно отчитане

Работите отдалечено. Поръчвате храна отдалечено. Пазарувате офертите на черен петък отдалечено. Вече и водомерът работи отдалечено. Отчита се извън, без да се постанова в изискванията на пандемия да допускате чужд отчетник у дома.

Европейска инструкция наложи смяна в посока повишение на енергийната успеваемост на жилищата посредством монтаж на отдалечени уреди след 25 октомври 2020 година " На процедура от тази дата в случай че се наложи да подмените водомер за топла вода, тъй като е остарял да вземем за пример, или разпределител на радиатора, то следва да извършите това с ", изяснява Милена Стоянова, шеф на Техем и добавя, че при избора на радио водомер за топла вода, клиентите би трябвало да бъдат изключително деликатни, тъй като уредът би трябвало да може да се регистрира отдалечено от топлинния счетоводител, който обслужва етажната благосъстоятелност. " Този, който чете топломерите, би трябвало да може да регистрира и отдалечените водомери в постройката, с цел да се подсигуряват правилни сметки ", споделя още Милена Стоянова.

И сега в редица домове в София и страната, обслужвани от Техем, са инсталирани към 600 хиляди водомери, топломери и разпределители с отдалечено отчитане. В актуалните условия на пандемия, това значи, че тези прозорливи клиенти, няма потребност да обезпечават достъп до дома си за доклад, тъй като от Техем вършат това от отдалеченост, без да влизат в хола и банята. За клиентите, които досега не са инсталирали радиоуреди, Европейската Директива планува наложителното поетапно прекосяване към отдалечени уреди за систематизиране на топлинната сила. Тук попадат всички топломери, самостоятелни разпределители и водомери за топла вода.

След малко повече от 1 година, от 1 януари 2022 година, когато към този момент има конфигурирани измервателни уреди или топлинни разпределители с отдалечено отчитане, на крайните ползватели се обезпечава информация за фактурирането или за потреблението най-малко един път месечно. Това може да постави завършек на изравнителните сметки и всеки да заплаща това, което е потребил като отопление и топла вода за съответния месец.

Материалът е възложен от Техем.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР