Работим за автоматично взаимно признаване на дипломите в ЕС, така

...
Работим за автоматично взаимно признаване на дипломите в ЕС, така
Коментари Харесай

Емил Радев: Работим за автоматично взаимно признаване на дипломите в ЕС

Работим за автоматизирано взаимно признание на дипломите в Европейски Съюз, тъй че да не минават през комплицирания административен развой на слагане на апостил и заверка, сподели в Силистра евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

„ Наскоро влезе в действие правилник, по който интензивно работих - за унищожаване на апостилите и потребността от заверка на редица документи за гражданско положение. На този стадий дипломите и удостоверенията за квалификационните степени не са измежду тях, само че след две години, когато Европейската комисия ще оцени резултата от подхванатите промени, чакам приложното поле на регламента да се разшири ”, уточни Радев.

Евродепутатът подчертава и върху предлагането за въвеждане на Европейска студентска карта, която „ ще помогне за опростяване на административните процедури и понижаване на тежестта и разноските за студентите и просветителните институции. Едно от преимуществата ще е студентите да могат да се разпознават по благонадежден метод във всяко висше образователно заведение в Европейски Съюз, което дава опция за сигурен продан на информация, обвързвана с образованието. Благодарение на картата студентите ще получават достъп до разнообразни услуги, свързани с библиотеки, превоз, обезпечаване на жилище, още преди да дойдат в институцията в чужбина ”.

Радев уточни, че Европейска комисия цели да стартира последователно въвеждане на Европейската студентска карта до 2021 година, в това число като изследва опцията за потребление на картата и от учащи в границите на професионалното обучение и образование.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР