Работим в много тясно сътрудничество и имаме много добра комуникация

...
Работим в много тясно сътрудничество и имаме много добра комуникация
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Съдът разпореди по никакъв повод да не се унищожават изборни книжа от местните избори

Работим в доста тясно съдействие и имаме доста добра връзка с сътрудниците от ЦИК. Току що основният секретар ми рапортува, че има определение на Административния съд в София, с което е разпоредено да не се унищожават по никакъв метод и мотив наличните документи и бумаги, които са свързани с локалните избори от предходната година. На всички места, където има такива бумаги в София, те се охраняват от чиновници на Министерство на вътрешните работи. Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, съобщи Новини.бг.

 

" Всеки ден организираме акции против пазаруването на гласове. До момента сигналите, които са постъпили, са 309 и имаме формирани 87 досъдебни производства. В днешния ден се организират още две профилирани интервенции на териториите на Кюстендил и Пазарджик, допускам, че на следващия ден също ще има. Към момента обстановката е спокойна. Изборните бумаги са разпределени по съответните районни изборни комисии и са под защита. Практика е последните 2-3 дни да са най-рискови и цената на пазаруването на гласове да скача. Към момента не виждаме някаква нова досетливост при купувачите на гласове ", разкри министър Стоянов.  

 

По случая в Плевен има формирано следствено дело. Аз не съм следовател и прокурор, само че от информацията, с която разполагам, желая да зявя, че става въпрос за напълно некомпетентна и непрофесионална работа на полицейските чиновници. Говоря най-много за полицейския чиновник, който си е разрешил да употребява огнестрелно оръжие. В Министерство на вътрешните работи ясно са разпоредени случаите, при които може да се употребява огнестрелно оръжие. Още през вчерашния ден е разпоредена вътрешна инспекция на министерството в Плевен. Колегата е краткотрайно отхвърлен. Така министърът на вътрешните работи коментира случая в Плевен, при който беше прострелян 19-гоишен юноша.  

 

" Днес сутринта разговарях с бащата на потърпевшото момче. Казах му, че по никакъв метод не толерираме това държание на полицейските чиновници. Уверих го, че всеки ще понесе своята отговорност, в това число и накзателна, в случай че има задоволително доказателства за това ", добави той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР