Работим усилено първото плащане за България да бъде до края

...
Работим усилено първото плащане за България да бъде до края
Коментари Харесай

Цветан Кюланов, ЕК: Работим усилено първото плащане за България да бъде до края на тази година

" Работим интензивно първото заплащане за България да бъде до края на тази година, това заплащане би трябвало да бъде към 20 % от Плана, което е над един милиард евро. Надяваме се при започване на май Европейският съвет също да утвърди Плана за възобновяване, той би трябвало да бъде изпълнен. Ангажиментът на държавните управления е първо да извършат промените и вложенията и по-късно Европейската комисия да направи разплащането ", съобщи в " Говори в този момент " ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Цветан Кюланов.

По думите му промени в Плановете за възобновяване не са невъзможни, само че би трябвало да бъдат оправдани от изменящата се обстановка в стопанските системи в самите страни. Цветан Кюланов добави, че има опция за цялостна подмяна на една концепция с друга.

Той разяснява тематиката Република Северна Македония по този начин: " Категорично двата процеса нямат безусловно нищо общо - решението по отношение на Република Северна Македония е задача на Европейския съвет, до момента в който Плановете за възобновяване са техническа работа на Европейската комисия ".

" Безпрецедентните наказания против Русия би трябвало да реализират нужния резултат. Силно ни се желае глобите да са достигнали своя предел и че няма да има потребност от спомагателни, глобите би трябвало да могат да бъдат дълготрайни и да бъдат продължени, колкото е належащо, те би трябвало да са по-вредни за глобения, в сравнение с за санкциониращия ", добави Цветан Кюланов.

Той разясни, че с активирането на Директивата за краткотрайна отбрана всички украински жители, които са избягали, имат право в идната година да пътуват в целия Европейски съюз и да се открият. " Надяваме се всички за къс интервал от време - там, където имат предпочитание ", сподели още Цветан Кюланов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР