Работим по въпроса преди зимата да възстановим мостовете в засегнатите

...
Работим по въпроса преди зимата да възстановим мостовете в засегнатите
Коментари Харесай

Зам.-министър от МРРБ: Може би до два месеца ще се възстанови нормалният живот в наводнените села

Работим по въпроса преди зимата да възстановим мостовете в засегнатите региони. Това съобщи в утринния блок на bTV заместник-регионалният министър Захари Христов по отношение на наводненията в Карловско.

По думите му е допустимо до две месеца да се възвърне естественият темп на живот в наводнените села, в случай че " работата продължи със същите темпове, както сега ".

На въпрос от кое място страната би намерила 60 млн. лв., колкото средства са нужни за цялостното възобновяване на вредите след водното злополучие, Христов отговори, че това е държавна политика и не зависи единствено от Министерството на районното развиване. Но увери, че страната никога не се е забавила с настояването за финансова помощ от Брюксел.

Всичко е въпрос на оценка на Комисията по злополучие и повреди, които би трябвало да провиснал средства. Всичко друго е целеви средства. Дори да се гласоподава решение на Министерски съвет за разпределяне на спомагателни средства, те ще би трябвало да бъдат взети от други министерства, разясни Христов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР