Работим по изпълнение на проекти, които ще улеснят процеса на

...
Работим по изпълнение на проекти, които ще улеснят процеса на
Коментари Харесай

Анна Натова: Пристанищата се превръщат в стратегически възли за зелена енергия, търговия и дистрибуция

„ Работим по осъществяване на планове, които ще улеснят процеса на създаване на устойчиви и по-екологични пристанища. По този метод българските пристанища ще се трансфорат в стратегически възли за зелена сила, търговия и дистрибуция. “

Това съобщи зам.-министърът на превоза и известията Анна Михнева-Натова по време на събитие по план “EALING–European flagship action for cold ironing in ports “ , което се организира през днешния ден в Бургас, оповестиха от пресцентъра на министерството. Тя уточни, че амбициозната цел на европейската „ Зелена договорка “ е да приготви прехода към нулеви излъчвания на парниковите газове.

„ Усилията на страната са в посока понижаване на замърсяването, генерирано от плавателни съдове в пристанищата и привеждането им в сходство с политиките на Европейски Съюз за околната среда “ , сподели зам.-министърът. Анна Натова добави, че пристанищата са все по-важни клъстери на промишлеността и синята стопанска система .

„ Използването на електричество от корабите, когато са в европейски пристанища, е главно предизвикателство за създаване на по-конкурентоспособна и устойчива TEN-T морска мрежа. Захранването на кораби с електрическа енергия от брега е положително решение за понижаване на замърсяването, генерирано от плавателни съдове в пристанища на Европейския съюз “ , означи Натова.

В рамките на плана следва да бъдат направени идейни планове и техническа документи за нужното пристанищно съоръжение, което ще бъде построено в бъдеще.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР