Работил тайно за две компании в родината сиКитайски гражданин, живеещ

...
Работил тайно за две компании в родината сиКитайски гражданин, живеещ
Коментари Харесай

Китайски гражданин е задържан в САЩ за кражба на технология на Гугъл

Работил скрито за две компании в родината си

Китайски жител, живеещ в щата Калифорния, беше задържан по съмнение, че е откраднал технология от " Google " (Google), обвързвана с създаването на изкуствен интелект (ИИ), се споделя в изказване на министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

На Линвей Дин, някогашен софтуерен инженер на софтуерния колос " Google ", са повдигнати четири обвинявания за кражба на търговски секрети, съобщи основният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд по време на събитие в Сан Франциско, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Твърдим, че обвиненият е откраднал от " Google " търговски секрети, свързани с изкуствения разсъдък, до момента в който скрито е работил за две компании, основани в Китай ", съобщи Гарланд. " Ще пазиме пламенно сензитивните технологии, създадени в Америка, от попадането им в ръцете на тези, които не би трябвало да ги имат ", добави той. 

Заместник-главният прокурор на Съединени американски щати Лиса Монако съобщи, че се допуска, че 38-годишният Линвей е откраднал " над 500 поверителни файла, съдържащи търговски секрети за изкуствен интелект, до момента в който е работил скрито за основани в Китай компании, търсещи преимущество в софтуерната конкуренция " в създаването на ИИ. 

Според обвинителния акт Линвей, който е работил за " Google " от 2019 година, е взел участие в създаването на софтуера, употребен в центровете за суперкомпютърни данни на компанията, предопределени да поддържат работни натоварвания, употребявани за образование и хостинг на огромни модели на изкуствения разсъдък.

Твърди се, че в интервала от май 2022 година до май 2023 година той е качил търговски секрети, съхранявани в мрежата на " Google ", в персонален акаунт в " Google Клауд " (Google Cloud).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР