Работи се усилено по идеята да се ползват легловата база

...
Работи се усилено по идеята да се ползват легловата база
Коментари Харесай

Правителството иска болните да са в хотели вместо полеви болници

Работи се интензивно по концепцията да се употребяват легловата база на хотели, с цел да не се постанова да се вършат полеви лечебни заведения. Тези кревати ще бъдат употребени от здравните управляващи за настаняване на заболели пациенти, както и за карантиниране. Браншът има период до края на седмицата да предложи съответни хотели. Принципът на финансирането ще бъде конкретизиран сред Министерството на здравеопазването и хотелиерите.
Това разгласи в утринния блок на Нова телевизия вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. По думите й концепцията е " хората да бъдат спокойни и да знаят, че държавното управление няма да ги изостави, в случай че имат нужда от настаняване ".

" Нарастването на броя на инфектираните не е изненада, въпросът е по какъв начин ще съблюдаваме ограниченията. Хората би трябвало да знаят, че те са направяни за тях и да ги съблюдават, за не се стигне до така наречен локдаун, който беше въведен в някои европейски страни ", сподели още Николова.

" Ако ограниченията се съблюдават прецизно има късмет и идния зимен сезон да бъде осъществен, въпреки и в по-малък размер. През идващия летен сезон ще разчитаме главно на българските туристи. Ще се разчита и на туристи от прилежащите ни балкански страни ", сподели още Марияна Николова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР