Работи се по установяването на близо 150 лица, за които

...
Работи се по установяването на близо 150 лица, за които
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява близо 150 лица, свързани с хакерската атака от 15 октомври

Работи се по установяването на близо 150 лица, за които се счита, че са съпричастни с хакерската офанзива към уеб сайтове на български институции от 15 октомври. Това заяви пред bTV представителят на Софийската градска прокуратура (СГП) Десислава Петрова. Към момента е открита самоличността на едно лице, известно е името му, посочи още тя.

Припомняме, че на 15 октомврихакерска офанзива засегна работатана уеб страниците на редица държавни институции и частни компании.Пред Българска телеграфна агенция в неделя заместител основният прокурор Борислав Сарафов съобщи, че е открито съответно лице, направило хакерската офанзива, което се намира на територията на Русия.

По думите на прокурор Петрова специалисти към Националната следствена работа са открили като първи източник на офанзивата регион Магнитогорск в Русия. Тя посочи също, че офанзивата е станала посредством стотици „ инфектирани “ компютри, които може да са били ситуирани в голям брой разнообразни точки по света.

Вероятно ще се изиска екстрадиция към България на към този момент откритото лице, което е съпричастно към хакерската офанзива, добави прокурор Петрова.

Има данни за офанзива към 14 уеб страницата на министерства, организации и други институции, сподели още представителят на СГП. По думите ѝ няма опит за източване на сензитивна информация, а единствено краткотрайно усложнен достъп до уеб страниците. Стана ясно, че и уеб сайтът на летище Бургас е бил краткотрайно недосегаем към 13:00 часа на 15 октомври, заяви още Петрова.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР