Работи се по повече от 15 случая, свързани с аферата

...
Работи се по повече от 15 случая, свързани с аферата
Коментари Харесай

Иван Гешев: Разследват се над 15 случая, свързани с Апартаментгейт

Работи се по повече от 15 случая, свързани с аферата „ Апартаментгейт “. Това съобщи в изявление за „ 24 часа “ новоизбраният основен прокурор Иван Гешев. По думите му, за всеки един от случаите има наблюдаващ прокурор, който преценя дали има, или не осъществено закононарушение.
„ На българските жители би трябвало да е ясно, че не всяко действие е закононарушение. То може да е спор на ползи, административно нарушаване или нарушаване на морала. А и не всяко закононарушение може да бъде потвърдено “, безапелационен е Гешев.
Що се отнася до къщите за посетители, случаите са над 100, като има формирани над 21 досъдебни производства. „ Това значи, че има над 100 наблюдаващи прокурори, 21 от тях са решили, че има данни за закононарушение. Като административен началник имам взор, само че не основният прокурор взема решенията. Това е част от казуса. През годините не е обяснявано задоволително. Административният началник управлява, оказва помощ, само че не взема съответните решения. В момента основният прокурор е в огромна степен админ “, добавя Иван Гешев.
Аферата " Апартаментгейт " избухна след медийни изявления, съгласно които висши представители на властта са се облагодетелствали, като са закупили първокласни жилища на ниски цени. Разследването докара до оставките на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, правосъдният министър Цецка Цачева, както и на ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР