Работи се по 3-4 версии след смъртта на младия граничен

...
Работи се по 3-4 версии след смъртта на младия граничен
Коментари Харесай

Започват да обучават граничните полицаи да стрелят с автомати

„ Работи се по 3-4 версии след гибелта на младия граничен служител на реда по границата с Турция “, съобщи пред БТВ гл. секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.  

„ Няколко версии се разясняват - мигрантска група, трафикираща неразрешени артикули и опиати, има версия и за някакво персонално възмездие ", добави той.

Тодоров изясни, че е стреляно с ловно оръжие и се изключва версията за „ Макаров “.   

„ Не е толкоз мъчно отблизо разстояние да се създаде гибелен изстрел изключително отблизо дистанции ", сподели още той.  

Тодоров изясни, че не е разумно каналджии да стрелят с ловна пушка по служител на реда.

„ Стрелба по нашите граници по отношение на дежурства не е имало десетилетия наред. Може би последните убити граничари при престрелки с бандитски формирования са 52-53 година, което е извънредно извънредно “, изясни още Тодоров.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи добави, че мигрантският напън е в пик, а липсва запас.  

Не доближават 1200 души гранични служители на реда, а натискът се усилва. По границата има малко над 6000 граничари, сподели още той.

„ Нарядите, ще употребяват към този момент дълго оръжие при носене на службата. В незабавен порядък се ще стартират образованието и стрелби с такова оръжие, тъй като огромна част от състава, който не е минал казарма и не умее да борави с такова. Затова е основана организация за незабавното образование и прекосяване на пукотевица – само че първо би трябвало да ги обучим “, изясни още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Той добави, че това ще стане за седмица. И изясни, че такова оръжие е имало, само че не е било извадено, тъй като не е имало такива фрапантни случаи.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР