Работи се по 18 проекта с участието на инвеститори от

...
Работи се по 18 проекта с участието на инвеститори от
Коментари Харесай

Чакаме 18 инвестиции от САЩ за над 1 млрд. лв., отварят 2400 работни места

Работи се по 18 плана с присъединяване на вложители от Съединени американски щати на обща стойност над 1 милиарда лева, които ще разкрият 2400 нови работни места у нас. Това заяви министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по време на среща с представители на американския бизнес у нас, която е част от самодейността „ закуска с вложители “. Той добави, че досега американските вложения у нас са близо 850 млн. евро и има огромен интерес на компании от Съединени американски щати към страната.

Министър Стоянов съобщи, че България и Съединени американски щати бележат рекорден стокообмен през 2021 година, който възлиза на 1.3 милиарда щ.д. и отбелязва растеж от 20% по отношение на миналата година. „ Тези цифри са резултат от положителното партньорство сред нашите страни и от обстоятелството, че в България работят над 100 американски компании, които са разкрили повече от 30 000 работни места “, посочи икономическият министър.

По думите му американският пазар е измежду главните експортни дестинации за български произведения от високотехнологичния набор. Те са съсредоточени в енергетиката, автоиндустрията, ИКТ, фармация, аутсорсинг и други „ За последното десетилетие в ИКТ бранша три от петте най-големи компании, сертифицирани по Закона за поощряване на вложенията, са от Съединени американски щати “, уточни той.

Участие в днешната среща взеха представители на над 20 водещи компании от Съединени американски щати. Дискусията се провежда с поддръжката на Американската комерсиална камара в България (АмЧам), които бяха показани от президентa на Камарата в България Оливие Маркет и от изпълнителния шеф Иван Михайлов.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР