Работи се интензивно по темата с оръжието, заяви пред екипа

...
Работи се интензивно по темата с оръжието, заяви пред екипа
Коментари Харесай

Емил Радев разкри смразяващи данни да нелегалните оръжия в Европа

" Работи се интензивно по тематиката с оръжието ", съобщи пред екипа на в Страсбург евродепутатът от /ЕНП.

Припомняме ви, че Европейският парламент работи за актуализиране на разпоредбите за импорт и експорт на огнестрелни оръжия за цивилен цели. Докладчик по досието е Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи е българският евродепутат от /ЕНП.

Европейски Съюз цели от една страна, да се предотвратят незаконният трафик и преправянето на сигнални оръжия в бойни, а от друга, да се опростят процедурите, свързани с оръжия за лов, спортна пукотевица и изложби.

" Много е тревожна обстановката с незаконните огнестрелни оръжия в Европейски Съюз. Над 35 милиона са оръжията, които не са регистрирани. Това е 56% от огнестрелните оръжия в ръцете на жителите. Много е плашеща статистиката ", призна Радев.

" Войната в Украйна спомага за незаконните оръжия ", безапелационен е той.

" Ще се направи всичко допустимо, с цел да се спре незаконният импорт и съставените елементи ", разясни.

Докладчикът (Емил Радев) подчертава върху опцията за свързване на новата електронна система за лицензиране с към този момент съществуващите национални системи. По думите му по този начин всички предоставени позволения за импорт и експорт ще бъдат разполагаем в една централна база данни. упорства да се затегне отбраната на персоналните данни и да се вкарат къси и ясни периоди във връзка с уведомяването от страна на способените органи за всяко обезсилване, прекъсване, изменяне или анулация на позволение за импорт или експорт, а също и за резултатите от контрола. С допълненията си към проекторегламента той предлага и опция за обжалване на решенията на способния орган в избрани случаи, както и нови разпореждания по отношение на доказателството за приемане, които биха подобрили проследимостта на доставките на огнестрелни оръжия, разясняват от Европейския парламент.

Очаква се да има по-лек режим за тези, които се занимават с лов, със спорт, удостовери евродепутатът.

се надява до края на годината да има резултат по тематиката и другата година да са финалните договаряния.

Цялото изявление с евродепутата Емил Радев може да гледате по-късно и .
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР