"Работи ли главният прокурор по публикуваната в испанските медии информация

...
"Работи ли главният прокурор по публикуваната в испанските медии информация
Коментари Харесай

Групата за мониторинг на ЕК пита Иван Гешев дали разследва Бойко Борисов за къщата в Барселона

"Работи ли основният прокурор по оповестената в испанските медии информация за следствие на скица за пране на пари в Барселона, за която има изказвания, че е обвързвана с премиера Бойко Борисов? " - това е един от въпросите, заложени към офиса на Иван Гешев от мониторинговата група към комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешен ред на Европейската комисия. Комисията организира закрито съвещание за обстановката в България в края на август в отсъствието на представители на българските управляващи.
В оповестените на уеб страницата на Европарламента 29 въпроса към българското държавно управление, вицепремиера, основния прокурор и заместник-правосъдния министър, евродепутатите от мониторинговата група питат на какъв стадий е следствието в случай, че има сигнали за този случай още през 2019 година. Същия въпрос те задават и по отношение на появилите се аудиозаписи, за които има съмнение, че са на премиера Борисов, със закани да изгори евродепутатката Елена Йончева.
"Какви съответни ограничения е подхванала прокуратурата в битката против корупцията, разследвани ли са политици, повдигнати ли са обвинявания против тях и от коя партия са по-голямата част - от ръководещата или от опозицията ", е различен въпрос, насочен към институцията и съответно към заместник-главния прокурор Красимира Филипова.
Евродепутатите се интересуват също по този начин за препоръчаните промени в Конституцията в подтекста на митингите, а също по този начин и от и концентрацията на собствеността на медиите.
"България е на 111 място по показателя на независимост на средствата за всеобща информация, оповестява се за закани над публицисти. Какво ще направи държавното управление, с цел да се усили прозрачността на собствеността на медиите, за поощряване на плурализма в това отношение и гарантиране сигурността на публицистите ", питат още от мониторинговата група.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР