Работещите в социалната сфера на първа линия ще получат по

...
Работещите в социалната сфера на първа линия ще получат по
Коментари Харесай

Социалните работници на първа линия вземат по една минимална заплата бонус за април

Работещите в обществената сфера на първа линия ще получат по една минимална работна заплата в допълнение към възнагражденията си този месец, заяви в изявление за Българска телеграфна агенция заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова.

Това са обществени служащи, чиновници в Бюрата по труда и в Главната ревизия по труда. Социалните служащи, които ще бъдат подкрепени са към 2700 души, работещите в Бюрата по труда са 2000, а трудовите инспектори са към 350.
В първите седмици след оповестяването на изключителното състояние със средства от Европейския обществен фонд беше обезпечено в допълнение заплащане на хората, които работят в системите на опазването на здравето и на общественото подкрепяне - към 2700 чиновници на Агенцията за обществено подкрепяне, напомни заместник-социалният министър Русинова.

Останалите структури - Бюрата по труда, ГИТ, са също доста натоварени, добави тя, и подсети, че за тях с пари от бюджета са обезпечени персонални защитни средства. Русинова уточни, че тези хора също заслужават да бъдат подкрепени, поради голямото натоварване в работата, на което са подложени, като посочи, че става дума за към 2000 души, които работят в системата на Бюрата по труда и към 350 трудови инспектори.

В момента се търсят запаси в бюджета, с цел да бъдат в допълнение подтиквани тези чиновници с една минимална работна заплата. Целта е в границите на този месец те да ги получат, съобщи Русинова и добави, че в случай че е належащо, ще се търсят запаси и за по-дълги интервали да има последващи заплащания.За ГИТ към този момент са пренасочени 125 000 лв. по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " /ОПРЧР/ за персонални защитни средства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР