Работещите в родните заведения изразиха възмущението си от обсъжданията в

...
Работещите в родните заведения изразиха възмущението си от обсъжданията в
Коментари Харесай

Алибегов: Един служител със заплата 1000 лв. може да си плаща теста, а депутатът не може

Работещите в родните заведения показаха възмущението си от разискванията в Народно събрание за зелените документи и концепцията те да не важат за депутатите.

" В сектора бяхме възмутени. Ние два месеца се опитваме някак да живеем и работим със зелените документи при 25% имунизирано население, караме хората, които идват на работа да си вършат проби, караме и клиентите да се тестват. Накрая разбираме, че не е нужно да има зелен документ за влизане с постройката на Народно събрание, където работят близо 600 души. Доводът на един от депутатите беше, че това ще затрудни ходенето им на работа. Нас някои пита ли ни дали не сме затруднени? ", разяснява ръководителят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

По думите му неодобрение провокира и предлагането, в случай че се стигне до тестване на входа на институцията, тестванията да бъдат покрити от страната.

" Един чиновник със заплата 1000 лева може да си заплаща теста, а депутатът не може ", добави Алибегов.

Той беше безапелационен, че съгласно инспекциите на РЗИ и общините над 90% от заведенията съблюдават условията за зелен документ. След разискванията в Народното събрание обаче настройките на работещите са изменени.

" Хората споделят: " Ние бяхме дотук. Няма да съблюдаваме нещо, което не важи за всички ". Възмутени са. Такъв образец от политиците не е добър- нито за спазването на ограниченията, нито за имунизацията ", изясни още той.

От Асоциацията на заведенията се надяват на разговор с властта през идната седмица.

" Изпратили сме писма до Министерството на туризма и общественото министерство. Другата седмица най-вероятно ще стартират срещи. Първите стъпки, които виждаме от новите ръководещи обаче не са положителни и могат да имат противоположен на стремежи резултат ", счита ръководителят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР