Работещите в Автомагистрали Черно море излизат на пореден протест пред

...
Работещите в Автомагистрали Черно море излизат на пореден протест пред
Коментари Харесай

Автомагистрали Черно море излизат отново на протест пред Министерския съвет

Работещите в " Автомагистрали Черно море " излизат на следващ митинг пред постройките на Министерския съвет и Президентството на 1 септември, заяви синдикалната организация на КНСБ във компанията.

Работниците декларират, че ще блокират придвижването в двете направления на булевардите пред постройките на двете институции.

Причината за недоволството им е нерешения проблем с изплащането на възнагражденията им. Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) отхвърля да заплати близо 37 млн. лева за осъществения ремонт на автомагистрала " Тракия " в сектора сред Чирпан и Стара Загора.

Липсата на изцяло решение от страна на Министерството на районното развиване и благоустройството и пътната организация за разрешаване на казуса е довело до наложително прекъсване на работа във всички звена на компанията, заради липса на материали. Периодично се стопира и тока на компанията, поради неплатени сметки. Предстои и съкращения на личния състав, оповестяват от КНСБ.

От синдикалната организация декларират, че " техните цивилен и протестни дейности ще продължат до приемане на всички направени с почтен труд средства, с цел да запазят работните си места, в това число посредством протест и гражданско непокорство ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР