Работещите стават все по-малко в България, но нарушенията на техните

...
Работещите стават все по-малко в България, но нарушенията на техните
Коментари Харесай

КНСБ: Работниците намаляват, нарушенията не

Работещите стават все по-малко в България, само че нарушаванията на техните права не понижават. Това съобщи вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Тодор Капитанов
В централата на синдиката беше показан 7 отчет за нарушение на правата на трудещите се. Неговата цел е да се изведат трендове, които да станат основа на законопроекти, с които страната да се заеме незабавно. Става дума за законодателни и контролни ограничения за отбрана на правата на служащите.

„ В България и освен у нас казусът на работодателите е, че няма работна ръка. Работещите стават все по-малко и по-малко. Работещите стават все по-малко, само че нарушаванията не “, сподели Капитанов.

Той уточни, че мобилното приложение на КНСБ е единственото, в което служащите могат да подават сигнали отдалечено без да се изисква електронен автограф. Благодарение на това се подават от ден на ден и повече сигнали.

Капитанов показа данните на Главната ревизия по труда /ГИТ/, които са посетители на събитието на КНСБ.

„ През 2021 осъществените инспекции от нашите сътрудници и сътрудници от ГИТ са близо 41 хиляди. Регистрираните нарушавания са близо 168 хиляди. Това значи, че при всяка една инспекция се записват най-малко 4 броя нарушавания “, сподели той.

Друга забавна наклонност в България е, че всекидневно у нас се записват 514 нарушавания.

„ Няма събота и неделя, няма Великден, няма други публични празници. Всички тези нарушавания са единствено записаните, какъв брой са нерегистрираните можем единствено да допускаме, несъмнено са хиляди. Трудовото законодателство е едно от най-нарушаваните в България “, акцентира вицепрезидентът на синдикалната организация. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР