Работещите родители да плащат с 50 лева по-нисък данък върху

...
Работещите родители да плащат с 50 лева по-нисък данък върху
Коментари Харесай

БСП предлага: Родителите с 50 лева по-нисък данък за всяко дете

Работещите родители да заплащат с 50 лв. по-нисък налог върху заплатите си за всяко дете в фамилията. Това са част от измененията, които Българска социалистическа партия оферират в редица данъчни закони. Социалистите оферират опция в данъчната политика - от прогресивно подоходно облагане, през диференцирана ставка за Данък добавена стойност от 9% за медикаментите и 5 на 100 за хляба.
Трябва да помогнем на младите в демографската рецесия, означи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по отношение на облекченията за работещите фамилии, написа Монитор.

Въвеждането на подоходната канара пък планува за хората с приходи до 3900 лв. да се резервира плоския налог от 10 на 100. Тези с приходи сред 3900 и 5200 лв. ще се таксуват с още 12,5%. От 5200 до 6500 лв. 15 %, а тези с над 6500 лв. да се таксуват с налог от 17,5 на 100. Данъкът за горницата да се усилва с 2.5 процентни пункта на всеки 1300 лв., като стане 25% за приходи над 10 400 лв.. 2,3 млн. души ще продължат да заплащат същия налог като до момента, а измененията ще обиден 47 хиляди души, пресметна Нинова.

Сигурно едрият бизнес ще се разсърди, а несъмнено и сътрудниците депутати ще се понацупят, тъй като и нашите приходи ще се таксуват с по-висок налог, разяснява Нинова. Но ние представляваме работещите хора и задачата ни е да защитим тях, добави тя.

По думите на Нинова, страната ни е с най-голяма разлика сред приходите. Така по данните на финансовото ведомство хората с месечни приходи до 1000 лв. са към 1,714 млн. души. Едва 47 индивида получава до 9100 лв..

Правителството да харчи единствено до 1% от бюджетния остатък посредством свое разпореждане, а всяка сума над това да се утвърждава от Народното събрание посредством актуализация на бюджета., оферират още е Българска социалистическа партия в промени в закона за за обществените финанси, които към този момент са импортирани в деловодството на Народно събрание. " Традиционно стана министър-председателят да харчи остатъка от бюджета в страната еднолично. До края на годината би трябвало да се изхарчат 2 милиарда остатък - за няколко месеца, непрозрачно, не по разпоредбите през Народното събрание ", съобщи Нинова.

 
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР