Работещите на първа линия в борбата с COVID-19 трябва да

...
Работещите на първа линия в борбата с COVID-19 трябва да
Коментари Харесай

МЗ може да промени критериите за допълнителните 1000 лв. за медиците на първа линия

Работещите на първа линия в битката с COVID-19 би трябвало да знаят, че Министерството на здравеопазването стои зад тях. Това съобщи здравният министър проф.Костадин Ангелов на видеоконферентна среща с шефовете на ЦСМП в страната.

Той заяви, че през вчерашния ден са били изпратени писма до всички центрове за незабавна помощ у нас по отношение на изплащането на на работещите на първа линия. Целта е центровете незабавно да подадат чиновниците, които не са получили спомагателните средства, тъй че от 1 август всеки зает в процеса да получи това заплащане.

От своя страна ръководителите на 27-те центъра за незабавна здравна помощ осведомиха министъра за наличните количества персонални защитни средства, дезинфектанти, както и за изплатените досега спомагателни хонорари от 1000 лева
 До 30 септември заплащат по 1000 лева на медиците на първа линия
До 30 септември заплащат по 1000 лева на медиците на първа линия

Клъстерите остават главният метод на разпространяване на вируса

От здравното министерство посочат, че всички центрове за незабавна помощ разполагат с задоволителни количества и запаси от дезинфектанти, защитни маски, ръкавици, калцуни и така нататък Правят се поръчки и за доставка на спомагателни количества от продуктите.

Здравният министър съобщи, че при нужда министерството ще инициира смяна на критериите за погашение на спомагателните хонорари, тъй че да бъдат обхванати всички чиновници, ангажирани с диагностиката, лекуването и превозването на пациенти в изискванията на ковид.

Той изясни, че при най-лошия вероятен сюжет през есента системата ще бъде по-натоварена поради разпространяването и на други вирусни инфекции. Хората ни към този момент са изморени, разбираме го и желаеме да знаят, че Министерството на здравеопазването стои зад тях, увери проф. Ангелов.
 Имаме персонални защитни средства за 3 месеца напред Обновена
Имаме персонални защитни средства за 3 месеца напред

Това увери здравният министър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР