Работещите жени остаряват по-бързо от неработещите си връстнички, показва проучване

...
Работещите жени остаряват по-бързо от неработещите си връстнички, показва проучване
Коментари Харесай

Проучване: Работещите жени остаряват по-бързо от неработещите

Работещите дами остаряват по-бързо от неработещите си връстнички, демонстрира изследване на Московския държавен психолого-педагогически университет.

Изследването на съветските учени е потвърдило, че след 36-годишна възраст работещите представителки на нежния пол остаряват по-бързо от дамите, които не вървят на работа. При работещите мъже – в противен случай, стареенето протича по-бавно.

Резултатите са били показани на кръгла маса, която се концентрира върху опита и използването на пенсионната промяна в другите страни, оповестява РИА Новости.



/Колаж от „ Фейсбук”: Лесно е да изглеждаш добре, когато не си приключил никаква работа/

Експертите съпоставят индикаторите за биологична и психобиологична възраст и означават избрани разлики измежду работещите в разнообразни специалности.

Индексът на относителното застаряване обаче понижава при мъжете и дамите след пенсиониране.

„ Доказано е, че измежду представителите на работещите дамите на възраст 35 и повече години стареят по-бързо от връстниците си. За мъжете застаряването – в противен случай, протича по-бавно във всички възрастови групи. Това е изключително значимо за възрастовата група в главната трудоспособна възраст – 36-60 години”, споделя магистърът по логика на психиката на Московския държавен педагогичен университет Албина Калаева.

Учените означиха, че в интервала след пенсиониране, равнищата на стареене, както мъжете, по този начин и дамите от всички професионални групи се изравняват. Паралелно с това се усъвършенства и здравето им.
Използвани материали от БГНЕС
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР