Работещите и самоосигуряващите се във временно затворените с акт на

...
Работещите и самоосигуряващите се във временно затворените с акт на
Коментари Харесай

Със 75% от осигурителния им доход ще бъдат компенсирани работещи от затворени заради ковид бизнеси

Работещите и самоосигуряващите се във краткотрайно затворените с акт на държавен орган поради Ковид стопански действия ще получават отплата в размер на 75% от осигурителния си приход за юли за времето, през което са употребили неплатен отпуск поради наложените ограничавания. Това реши държавното управление с приемането на Постановление на Министерския съвет за установяване на изискванията и реда за погашение на този тип финансова поддръжка до края на 2021 година

Когато контрактуваното работно време в месеца, за който се изплаща отплата, е по-малко от контрактуваното работно време в месеца, от който се дефинира размерът й, тя ще се изплаща съразмерно.

Месечният размер на компенсацията на самоосигуряващите се е 75% от избрания със Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване най-малък застрахователен приход за тази категория за месеца, за който се изплаща компенсацията.

Сумите за обезщетения са възможни от датата на издаване на заповедта за неплатен отпуск за служащите и чиновниците или датата на акта на държавния орган за самоосигуряващите се лица, само че не по-късно от 31 декември 2021 година

Финансовите средства, нужни за погашение на обезщетенията ще бъдат обезпечени предплатено с бюджетни средства за сметка на Министерството на труда и обществената политика. В следствие средствата могат да бъдат възобновени от предстоящата в допълнение пренасочване на средства за България през 2022 година по линия на инструмента на Европейски Съюз за поддръжка на засегнатите от рецесията с Ковид страни – REACT EU.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР