Работещите българи, които в момента са в 20-те или 30-те

...
Работещите българи, които в момента са в 20-те или 30-те
Коментари Харесай

ЕКИП предлага изцяло частна пенсионна система

Работещите българи, които сега са в 20-те или 30-те години на своя живот, най-вероятно ще останат без пенсии, когато остареят. Това е по този начин, тъй като сега има недостиг във фонд " Пенсии ", който се компенсира от държавния бюджет.

Данните сочат, че в този момент един пенсионер се устоя от осем работещи. Разходите за пенсии са съвсем двойно по-големи от приходите, които се събират от осигуровки. За страдание в идващите 40 години казусът ще се задълбочава и дружно с наличната демографската рецесия броят на пенсионери и работещи ще се изравни.

От Екпертния клуб по стопанска система и политика дружно с Българското либертарианско общество призоват за незабавна промяна на пенсионна ни система, която да обезпечи финансово устойчиво пенсионно бъдеще на младежите. Тяхното предложение е прекосяване към изцяло частна система, която оперира на капиталопокривен, а не на разходопокривен принцип, при която спестяванията на осигуряващите се лица се натрупват в самостоятелни сметки и се влагат за постигането на дълготрайна възвръщаемост.

Какви са проблемите и какво би трябвало да се промени? Чуйте повече от Георги Вулджев , представител на ЕКИП.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР