Работещи във видинската болница са обявили гладна стачка заради уволнението

...
Работещи във видинската болница са обявили гладна стачка заради уволнението
Коментари Харесай

Гладна стачка във Видинската болница заради уволнени санитарки

Работещи във видинската болница са оповестили гладна стачка поради уволнението на техни сътрудници, заяви Българска национална телевизия. Напрежението в тамошното лечебно заведение зрее от дълго време. Преди няколко седмици санитарки оповестиха, че не им се заплащат полагащите им се спомагателни пари за работа в изискванията на ковид.

Впоследствие четири от тях са освободени. За последните два месеца те са получили в цялостен размер полагащите им се спомагателни средства, само че по-късно са останали без работа.

„ Старият мотив е това, че на дамите не бяха изплатени парите, които трябваше да изплатят, които бяха взети от тях. Там се крият зад разнообразни параграфи. Истината е, че дадоха за последните два месеца тези хиляда лв., само че в този момент преди Нова година, преди Коледа, преди празниците, тези дами са към този момент уволнени, махнати от работа, тъй като са си потърсили правата “, съобщи пред Българска национална телевизия доктор Иво Георгиев, който е ръководител на профсъюз.

Една от освободените санитарки – Сашка Копчева – изясни, че формалната причина била неналичието на обучение. Тя работи в болничното заведение 12 години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР