Работещи в Топлофикация-София протестираха пред Столична община с искане за

...
Работещи в Топлофикация-София протестираха пред Столична община с искане за
Коментари Харесай

Служители на Топлофикация - София протестираха пред Столичната община

Работещи в " Топлофикация-София " стачкуваха пред Столична община с искане за почтено възнаграждение, здравословни условия на труд и професионално ръководство на стратегическото енергийно сдружение, съобщи БНР. По данни на синдикатите междинната чиста заплата в сдружението е 1400 лв..

" Топлофикация-София " се намира във банкрут ", се споделя в призната от протестиращите декларация. Те упорстват сдружението да премине от Столична община директно в структурата на Българския енергиен холдинг, да има ново професионално ръководство на сдружението за реализиране на бърза рационализация на енергийните мощности и почтено възнаграждение на труда:

" Заплатите са като в комерсиалните вериги. Отговорносттат ни е 10 пъти по-голяма. В комерсиалните вериги може да объркаме хляба " Добруджа " и " Бял ", до момента в който тук в случай че сбъркаме, става ужасно. Персоналът е под стрес, тъй като няма сигурност в оборудванията ".

Председателят на Конфедерацията на труда " Подкрепа " в " Топлофикация-София " Владимир Вунчев изясни, че в сдружението работят към 2200 души:

" БЕХ, защото механически е главният заемодател и на процедура я има. БЕХ е страната. Да премине " Топлофикация " в ръцете на БЕХ, т.е. цялото имущество да се трансферира в БЕХ ".

Милена Анева - ръководител на Независимата синдикална федерация на енергетиците към КНСБ в столичната " Топлофикация ", беше безапелационна:

" Софиянци в случай че желаят да живеят обикновено, на топло, с топла вода като в 21-ви век и да живеят с чист въздух, би трябвало да поддържат " Топлофикация ", тъй като тя работи за тях. За страдание, от 10 години " Топлофикация " се тика принудително към заличаване ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР