Работещи в столичината болница Шейново“ се събраха на протест в

...
Работещи в столичината болница Шейново“ се събраха на протест в
Коментари Харесай

Протест в болница Шейново

Работещи в столичината болница „ Шейново “ се събраха на митинг в двора на лечебното заведение с гледище за законна и открита процедура за избор на изпълнителен шеф. Те показаха неодобрение от провеждането на последния конкурс за началник.

Единственият претендент за изпълнителен шеф - доктор Румен Велев, е получил „ оценка, позволяваща му да бъде определен и да извършва тази служба “, само че Столичният общински съвет (СОС) „ взима решение за премахване на доктор Румен Велев от длъжността и показва доктор Таня Андреева “, която не се е явявала на състезанието, да заеме поста на изпълнителен шеф, показаха по-рано през днешния ден в прессъобщение от болничното заведение. 

От „ Шейново “ настояват, че след подадена тъжба от доктор Румен Велев, регионалният шеф на София е определил решението на СОС за непозволено, а Софийският градски съд стопира вписването на доктор Таня Андреева за изпълнителен шеф на болничното заведение.

Имам един-единствен апел. Искам да кажа на всички, които взимат тези решения, че мидицината не е политика. Нека да оставят положителните експерти да работят, с цел да могат да образоват младите си сътрудници, тъй като всички ние се нуждаем от това ", сподели основната акушерка Анита Каранушкова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР