Работещи в различни звена на Българското национално радио изразиха недоволството

...
Работещи в различни звена на Българското национално радио изразиха недоволството
Коментари Харесай

Работещи в БНР излязоха да подкрепят Светослав Костов

Работещи в разнообразни звена на Българското национално радио показаха недоволството си от поисканата от Съвет за електронни медии оставка на генералния шеф на медията Светослав Костов.

Акцията си пред постройката на Радиото те не дефинираха като митинг, а по-скоро като демонстрация на поддръжка на Светослав Костов с главно искане да му бъде даден късмет да осъществя концепцията, с която завоюва състезанието за общоприет шеф преди два месеца, т.е. да му бъдат дадени 100 дни толеранс.

Протестиращите считат, че членовете на Съвет за електронни медии са приели едностранчиво обстоятелствата за обстановката в БНР и те желаят ясни критерии за поисканата оставка на Светослав Костов, тъй като другояче, съгласно тях, Радиото ще се дестабилизира.

Протестиращите обявиха, че желаят да бъде чута и тяхната позиция:

"Никой не ни чу, и тъкмо по тази причина сме застанали тук, тъй като желаеме да ни чуят. Нашите претенции - да не се прибързва с тази оставка, тъй като това единствено ще задълбочи споровете. Трябва да се изяснят първо аргументите за прекъсването на предавателите, би трябвало да се изяснят доста неща. И преди да се потвърди в действителност дали е отговорен или не господин Костов не може по този метод нещата да се показват ".

"Аз съм тук, с цел да кажа "не " на натиска върху БНР. "Не " на външната и на вътрешната интервенция в ръководството на БНР. Ние не желаем разделяне в БНР, тъй като със протичащото се сега се получава тъкмо това ".

"Моят митинг е по тази причина, че би трябвало да се направи смяна и по тази причина би трябвало едно устойчиво ръководство в БНР, което, откакто е почнало нещо, да му се дадат най-малко едни 100 дни, да забележим какво ще направи ".

Стана ясно, че до края на седмицата, най-вероятно в петък, ще има сходна акция, която ще е пред постройката на Съвет за електронни медии, осведоми националното Радио.

Припомняме, на изключително съвещание на 27-и септември Съветът за електронни медии даде едноседмичен период на генералния шеф на Българското национално радио Светослав Костов да подаде оставка. В противоположен случай, в седмицата сред 7 и 11 октомври, на свое постоянно съвещание Съвет за електронни медии ще стартира процедура за предварителното преустановяване на мандата на генералния шеф на БНР.

Светослав Костов разгласи, че няма желание да подава оставка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР