Работещи в кораборемонтния завод „ТЕРЕМ- Флотски арсенал“ във Варна протестираха

...
Работещи в кораборемонтния завод „ТЕРЕМ- Флотски арсенал“ във Варна протестираха
Коментари Харесай

Протест във „Флотски арсенал“ блокира пътя край Варна

Работещи в кораборемонтния цех „ТЕРЕМ- Флотски арсенал“ във Варна стачкуваха през днешния ден против решения на шапката в София -„ТЕРЕМ“ЕООД. Над 100 души излязоха с плакати“Не на провежданата от новия съуправител политика, налагана от „ТЕРЕМ Холдинг в София“, „Искаме работа и хляб“.   picture-744

Протестиращите не бяха позволени отвън завода и се наложи представители на медиите да беседват с тях през оградата. След това недоволните излязоха и блокираха пътя край Варна за към 10 минути. Кораборемонтчиците се оповестиха против новия съуправител Данко Момчилов, назначен от „ТЕРЕМ“ София в края на предходната година. Според тях декларираното преструктуриране в предприятието ще остави най-малко 200 души без работа.

Работещите считат, че „Флотски арсенал“ е на загуба, тъй като договорите на предприятието се подписват в София и то съзнателно се води към източване и възможна приватизация. Освен това централното управление желае да сплоти „Флотски арсенал“ с „ТЕРЕМ -Овеч“ в Провадия, което има насъбрани 2 млн. задължения. Пред протестиращите се появи Иван Досков, от СД на „ТЕРЕМ“ ЕООД, който им изясни, че първо би трябвало да изяснят проблемите на среща, а по-късно да се дават изказвания пред медиите.

Според новия съуправител Данко Момчилов „Флотски арсенал“ е на загуба с над 4 млн.лева за 2017 година, което е предиздвикало управлението да вземе незабавни ограничения, в това число и с назначението му. Вече имало 4 контракта за ремонт за кораби от съветския търговски флот, уточни той.
През 2015 година по време на военния министър Николай Ненчев, повдигнат от Република България, също имаше опити за промяна на настоящия шеф на „Флотски арсенал“ Георги Стойков, което провокира всеобщи митинги.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР