Работещи в градския транспорт в София излязоха рано тази сутрин

...
Работещи в градския транспорт в София излязоха рано тази сутрин
Коментари Харесай

Служител на градския транспорт: Oтклоняваt awtobusi, за да не дойдат на протеста

Работещи в градския превоз в София излязоха рано тази заран на протестна акция, проведена от Федерацията на транспортните синдикати (ФТС) към Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ). Те упорстват за нарастване на заплатите и за възстановяване на изискванията на труд. Недоволните чиновници се събраха в началото на последната спирка на линии 4, 88, 204, 304, 384 и H4, която се намира в ж.к. „ Дружба “ 2.
.
Както разбирам, някой отклонява автобусите, които не могат да стигнат до последната спирка, тъй че сътрудниците са подготвени да блокираме " Цариградско шосе ", сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят на ФТС Александър Шопов. Той удостовери, че имат покана от кмета на София Васил Терзиев през днешния ден след митинга.

Часовете за работа са доста, не доближават хора, ексклузивен труд се дава, съобщи Валери Петков, който е машинист. По думите му главната заплата е 1830 лева на машинист. Когато вършим двойни надници, взима 200-300 лева от горната страна, уточни Петков.

Вчера от КНСБ предизвестиха, че е допустимо придвижването на някои линии от градския превоз да бъде затруднено поради днешната акция. Засега протестиращите остават на в началото оповестеното място в ж.к. " Дружба ". На място е и вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов.
.
Градският превоз мъчно задържа хората поради по-конкурентните заплати другаде, а това води до голямо текучество и струпване на ексклузивен труд, настояват от транспортната федерация. За 2023 година той е достигнал до над 500 хиляди часа.

Липсата на фрагменти – водачи, инженерен личен състав, механици, обслужващ и почистващ личен състав ще докара само до изтощеност на чиновниците и увеличение на произшествията и повредите в бранша, предизвестяват оттова.

Последният случай в София е от вторник, когато рейс по линия 94 се качи на тротоара и блъсна жена, която е с заплаха за живота. На водача му е прилошало и е изгубил схващане в придвижване. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР