Работата в в школата на Барселона никога не спира и

...
Работата в в школата на Барселона никога не спира и
Коментари Харесай

Нико Гонсалес: футбол във вените и ДНК на Барса

Работата в в школата на Барселона в никакъв случай не стопира и въпреки “Ла Масия” да не зарежда първия тим на каталунците с толкоз футболисти в последните години, гении при подрастващите несъмнено не липсват. Един от тях подписа първия си професионален контракт, а изказванието, че той се е родил с футбол в кръвта никога няма да е пресилено, а ще бъде просто факт.

16-годишният Нико Гонсалес парафира с Барселона до 2021 година, откакто от началото на сезона продължава традицията да играе с година по-големите от него, а преди този момент бе капитан на личната си възраст. Младият централен халф е наследник на една от най-големите фигури в историята на Депортиво Ла Коруня - Франсиско Хавиер Гонсалес Перес или просто Фран. Митичният полузащитник, който бе част от СуперДепор от 1988 до 2005 година и имаше ефективно присъединяване в най-големите триумфи в клубната история - купата от 2000 година, двете кралски купи и трите суперкупи на страната.

Nico González firma su nuevo contrato con el FC Barcelona https://t.co/sv4bQObL1G vía @sport
— Isawissex (@isitaymeme) September 7, 2018
Надеждата на “лос кулес” е, че Нико може да се трансформира в идващото огромно име за клуба в средата на терена. Талантът отхвърля няколко предложения от страна на Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, тъй като по личните му думи мечтае да се любува на играта и да печели като футболист на Барселона.

Тийнейджърът носи по този начин нареченото ДНК на Барса, за което легендата Чави Ернандес нееднократно е приказвал, а клубната философия му е повече от ясна, въпреки всичко играе в клуба от 9-годишен. И още от този момент постоянно изпреварва развиването си и има съществено присъединяване в протичащото се на по-горния набор от школата.

Coruñés de nacimiento
Líder del Súper @RCDeportivo
Leyenda de #LaLiga
One club man

¡Felices 49, 'O Neno' FRAN! pic.twitter.com/8jeaSxzmhx
— LaLiga (@LaLiga) July 14, 2018
Макар баща му да е икона за Депортиво, Нико в никакъв случай не е криел любовта си към Барселона, още от малко момче. Наясно е, че името му е в челото на листата с гении, които би трябвало скоро да заиграят в дублиращия тим, а това е последната стъпка преди фантазията му - да облече синьо-червеното райе на митичния “Камп Ноу” и да печели с обичания си клуб.

А почитателите жадуват да гледат личен кадър в средата на терена, без значение дали ще носи №6 или №8, както го правеха последните двама магьосници от " Ла Масия ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР