Работата по Източната порта трябва да приключи до края на

...
Работата по Източната порта трябва да приключи до края на
Коментари Харесай

Откриват Източната порта в края на март, Небет тепе - месец по-късно

Работата по Източната врата би трябвало да завърши до края на март, а  по Небет тепе - до края на април, разгласи ръководителят на плана от страна на Община Пловдив инж. Таня Петкова. Тя добави, че е подписано двуетапно съглашение с Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 година, с чиято финансова помощ се осъществят дейностите, за удължение на периода, който бе до края на 2023 г. 
Прочетете още
Петкова разяснява и тематиката за огражденията на Небет тепе: „ Става дума единствено в сектора от Щерната до метода откъм баня „ Старинна ”. Оградата е за сигурност и да се пази археологията.  Има я по план, а рекомендацията на НИНКН е тя да не е забележима ”. 

Кметът Костадин Димитров обаче разгласи, че обектът ще бъде затварян през нощта и ще бъде безвъзмезден в границите на 5-годишен период.

" Ангажирал съм се да има панорамни гледки, на посетителите да им е чисто и прелестно. Оградата по никакъв метод не пречи на панорамните гледки. Небет тепе ще се трансформира в ново обичано място на пловдивчани ”, сподели още Димитров.

Той разяснява, че жителите непрекъснато му се оплакват от графитите по Сахат тепе. Инж. Петкова разкри, че на четири пъти към този момент се е налагало почистването на графити на Небет тепе, в това число и в тайния вход към археологическия монумент.

Тя разгласи, че след разкриването на обекта ще има особено светлинно шоу, което ще се върти в празничните дни.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР