Работата по изграждането на инфраструктура за научно-приложни и демонстрационни проекти

...
Работата по изграждането на инфраструктура за научно-приложни и демонстрационни проекти
Коментари Харесай

Демонстрират първия водороден електромобил в България

Работата по построяването на инфраструктура за научно-приложни и демонстрационни планове в региона на зелената сила ще бъде показана през днешния ден в Институт по електрохимия и енергийни системи „ Акад. Евгени Будевски “ при Българска академия на науките. Това оповестиха от екипа на плана “Център за подготвеност “Хитмобил – Технологии и системи за генериране, предпазване и ползване на чиста сила “, представени от Българска телеграфна агенция.

Пресконференцията ще е от 10:00 ч. в Конферентната зала на Институт по електрохимия и енергийни системи. На нея ще бъдат показани построените лаборатории на Централен комитет “Хитмобил ” и напредъкът в построяването на Полева лаборатория “Интегрирани енергийни системи ”.

Ще бъде направена и специфична проява на първия водороден електрически автомобил в България с пробно шофиране.

Проект Център за подготвеност „ Хитмобил ” е финансиран от Оперативна стратегия “Наука и обучение и образован напредък ” (ОП НОИР). Изпълнението по него стартира през март 2019 година, като Институтът по електрохимия и енергийни системи е водеща организация по осъществяването му. Обща стойност на плана е 21 709 196,10 лева, от които 18 452 816,69 лева европейско финансиране и 3 256 379,41 лева национално съфинансиране. Продължителността му е 57 месеца.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР