Работата по изграждането на 100 мегаватовия фотоволтаичен парк на територията

...
Работата по изграждането на 100 мегаватовия фотоволтаичен парк на територията
Коментари Харесай

Започна изграждането на 100-мегаватовия фотоволтаичен парк на територията на ТЕЦ Бобов дол

Работата по построяването на 100 мегаватовия фотоволтаичен парк на територията на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " в с. Големо село, община Бобов дол, продължава. Това заяви в изявление за Българска телеграфна агенция изпълнителният шеф на централата инж. Любомир Спасов. Соларният парк би трябвало да бъде въведен в употреба до 13 декември 2023 година Той е част от плана на топлоцентралата за поетапна енергийна промяна.

В момента на някогашния сгуроотвал се слагат подпорите, които ще носят слънчевите панели. " Фирмата работи, вижда се на терен. Паркът ще бъде ситуиран на повърхност от към 1300 дка. Няма да успеем да ги усвоим изцяло, тъй като има две дерета, само че те ще бъдат употребени също по плана с друго предопределение. Предвидили сме терени за подстанция, заделили сме терен и за опция за изработка на отбивки от пътя, където имаме желание да създадем зелена станция за зареждане на електрически автомобили ", сподели инж. Спасов.

Той уточни, че ТЕЦ-ът е единствено на 2 км от автомагистрала " Струма ", а по този начин всеки, който минава може да слезе от автомагистралата, да зареди автомобила си и да продължи към Гърция, или София. " Това са наши хрумвания, които следва да осъществяваме, само че първия стадий и най-важният е да създадем парка ", уточни изпълнителният шеф на централата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР