Работата по инфраструктурните проекти е блокирана и има риск от

...
Работата по инфраструктурните проекти е блокирана и има риск от
Коментари Харесай

Строителните компании негодуват срещу опитите да се спрат корупционни практики

Работата по инфраструктурните планове е блокирана и има риск от загуба на милиарди евросредства, предизвести Камарата на строителите в България (КСБ) в послание до президента Румен Радев.

Камарата упорства да се спре с отрицателната акция, която уронва престижа на сектора и да се засилва работата на държавната администрация, която сега била блокирана. Освен това КСБ упорства да бъдат разплатени насъбраните отговорности от страна на страната към сектора, които по думите на районния министър арх. Виолета Комитова възлизат на 600 млн. лева Камарата желае също да продължи програмата за енергийна успеваемост, както и да не се позволява прекъсване на стартирали и идни процедури и действия във ВиК, пътния бранш и по оперативните стратегии.

КСБ показва, че е самостоятелна доброволна професионална oрганизация, настояща като формален представител на строителните компании у нас. Така е по закон, само че в реалност организацията е следена от няколко огромни компании, които са " абонирани " за държавните поръчки. Практически властта в КСБ е разграничена сред представителите на Делян Пеевски и на Бойко Борисов, които разпределят поръчките, настояват импровизирано дребни строителни компании, които са подизпълнители на огромните и подвластни от тях.

Повод за обръщението на камарата е опитът на служебния кабинет да прекрати порочни и корупционни практики и да върне строителния развой към нормалност - градежите да стартират откакто има планове, направени са отчужденията и има издадено позволение за градеж. Това се опита да покаже арх.Виолета Комитова при, където обаче бе посрещната от подвикващи служащи, очевидно пратени от работодателите си да недоволстват против новата власт.

Преди това новото управление на пътната организация разкри, че има.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР